Padlizsános lecsó krumpliban

Fotók: Zergi Borbála

Kedves Olvasók!

A megújult Yama Kitchen nem csak attól más, hogy vegán receptekkel igyekszem gazdagítani az internetes főzés tárházát, hanem attól is, hogy szeretnék legalább 2-3 heti rendszerességgel videót posztolni. Ha követitek a személyes, életmóddal, divattal, utazással kapcsolatos fatimapanka youtube csatornámat, láthatjátok, hogy az oda feltöltött videóimat 99%-ban én veszem fel és én is vágom, szerkesztem. Nem vagyok egy tech-zseni, de igyekszem lépést tartani a vlogger-trendekkel és kitapasztalni, hogyan tudom leginkább a személyiségemmel összhangba hozni a videóim arculatát, s hogy ez az arculat a technikális tudásommal is összhangban legyen. A Yama Kitchen csatornát emiatt szerettem volna kicsit profibb kezekre bízni, s ebben a bejegyzésben ki is térnék azokra az emberekre, akik a Yama Kitchen arculatának egységes és színvonalas megteremtéséhez hozzájárulnak. Biztosan feltűnt már, hogy Zergi Bori (Borcsaphoto) neve minden recept-poszt elején feltűnik, ugyanis ő fotózza végig a forgatást, hogy élvezhető, inspiráló receptleírással tudjak kedveskedni nektek a videó mellett. A Youtube-tartalom elkészítésében pedig Bori vőlegénye, Garai Antal (Atom) szakértelmére bíztam magam. Mivel a magánéletben is meglehetősen sok időt töltünk együtt és büszkén mondhatom, hogy nagyon jó barátokká is váltunk- nem volt kérdés számomra, hogy összekössük a kellemeset a hasznossal és szupercsapatként folytassuk együtt a Yama Kitchen projectet. Mekkora az esélye, hogy a receptötleteimet egy ilyen szuper videós és egy ilyen kreatív fotós tudja megörökíteni, mint ők, akik ráadásul a legjobb barátaink?! 🙂 Nem kicsit vagyok hálás a Mindenségnek, hogy ez így alakult. Remélem, hogy nektek is tetszik a változás és velünk együtt sodródtok ezzel az új árral!

A mai finomság egy pillanatok alatt összeüthető padlizsános lecsó. Színes, fűszeres, egészséges és isteni finom. Amikor nem tudom eldönteni, mit szeretnék enni, általában ez az étel a befutó. Elronthatatlan (kivéve ha leégeted) és nagyon könnyen variálható különböző fűszerekkel: ha indiai ízekre vágyom curryt, kurkumát és chilit teszek hozzá. Ha olaszosra, akkor bazsalikom, oregánó és fokhagyma kerül bele egy kis paradicsompüré kíséretében. Ez a mai verzió a klasszikus magyaros ízesítést képviseli. Lássuk, mi kell hozzá!

_MG_1093

Összetevők

1 nagy padlizsán felkockázva

1 nagyobb szál sárgarépa felkockázva

_MG_1119

1 nagyobb fej kaliforniai paprika kockákra vágva(tetszőleges színű, de tapasztalataim szerint a zöld egy kicsit kesernyésebb, így én a pirosat és a sárgát ajánlom)

1 nagyobb cukkíni kockákra vágva

_MG_1129

1 fej vöröshagyma felkockázva

1 tk. édes fűszerpaprika

1 tk. csípős, füstölt paprika vagy cayenne bors

só és bors ízlés szerint

3-4 ek. napraforgó olaj

Köret: 

2 nagyobb burgonya

3-4 ek. zabtejszín

1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A krumplikat helyezd 200 Celsius fokra előmelegített sütőbe és süsd 40-45 percig vagy amíg egy villa könnyen belebökhető és puha.

_MG_1110

Minden zöldséget kockázz fel, a paprikának távolítsd el a csumáját és a benne lévő magokat, a répát és hagymát pedig hámozd meg.

_MG_1132

Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben és add hozzá a felaprított vöröshagymát. Jól pirítsd le, s mehet hozzá a só és a bors. Nem kell ezen a ponton eldönteni, mennyire legyen sós, illetve borsos az étel, mindig utána lehet ízesíteni a végén. Én 1-2 teáskanál sót és 1 tesákanál borsot szoktam használni ekkora adaghoz.

_MG_1135

Amikor a hagyma szépen megpuhult és lebarnult, add hozzá a pirospaprikát (mindkét féle mehet hozzá). Ekkor vedd lejjebb a hőt, sőt le is húzhatod a serpenyőt addig a hőről, nehogy megkeseredjen a pirospaprika.

Helyezd vissza a serpenyőt a tűzre és add hozzá a többi felkockázott zöldséget: padlizsánt, répát és kaiforniai paprikát. A cukkínit majd később forgatjuk bele, különben nagyon megpuhul és összeesik. Ha ti is szeretitek roppanósabbra hagyni, érdemes várni és az utolsó 5 percben hozzáadni.

_MG_1150

Minden zöldséget igyekezz lekaramlizálni, jól megpirítani, hogy finom ízes legyen a lecsó. Amikor már minden megpuhult a serpenyőben, akkor van kész.

A zabtejszínes szószhoz keverj össze néhány evőkanál zabtejszínt reszelt fokhagymával és egy csipet sóval.

_MG_1158

A lecsót tálald sütőben sült burgonyában, amelyet félbevágsz és amelybe kis mélyedést vágsz. A tetejét ízesítsd a zabtejszínes szósszal és durvára vágott petrezselyemmel.

Ne felejtsétek el, hogy a Yama termékeket megvásárolhatjátok az Auchan áruházakban, több bioboltban is az ország területén és hamarosan a Yama webshopban is. Ha tetszett ez a recept, iratkozz fel a Yama Kitchen csatornára Youtube-on és használd a #yamamkitchen valamint #fatimapanka hashtag-eket Instagramon. 🙂

Szeretettel,

Fatima

_MG_1210

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s