Pesztós, csirkés tészta

Fotók: Zergi Borbála

Kedves Olvasók!

Ez a bejegyzés kissé más lesz, ugyanis egy májusban rögzített Yama Kitchen videóhoz tartozó receptleírást osztok meg veletek. Akkor még a nyár közeledtéről beszéltem, most azonban már bőven a legmelegebb évszak közepét tapossuk, azonban továbbra is érvényes, hogy a könnyen, gyorsan elkészíthető ételek sokat segítenek a kerti partik, vendégeskedések lezavarásában, hogy mi magunk is élvezni tudjuk a társaságot.

Sokat latolgattam, hogy megosszam-e veletek ezt a videót/bejegyzést, ugyanis három hete nem eszem sem húst, sem tejterméket, sem pedig tojást. Ennek ellenére úgy gondoltam, hogy a legnagyobb szeretettel és odaadással készült Yama Kitchen videóknak online a helyük attól függetlenül, hogy tartalmaz-e húst a recept vagy sem. Arról, hogy miért döntöttem a növényi-alapú táplálkozás mellett később részletesen is beszélek, illetve írok majd, egyelőre azonban térjünk vissza régi nagy kedvencemhez: a pesztós tésztához!

_MG_5265

Hozzávalók:

-500 csirkemell csíkokra vágva

-1 kisebb üveg fekete olíva bogyó (magozott), felkarikázva

-300 g durum, száraz tészta

-300 ml főzőtejszín

-300 ml zöld pesztó (bazsalikomos)

_MG_5189

Elkészítés:

  1. A csirkemellcsíkokat közepesen magas hőfokon pirítsd meg a pesztóról leválasztott olajon. Adhatsz hozzá egy kevés (kb. 2 tk.) normál olíva olajat is, ez opcionális. Folyamatos kevergetés mellett süsd a csíkokat aranybarnára, majd csökkentsd a hőfokot alacsonyra. _MG_5183_MG_5210
  2. Add hozzá a tejszínt és pesztót. Adj hozzá egy csipet sót, de ne többet, mert a pesztó már önmagában meglehetősen sós. Hagyd összeérni a szószt kb. 5-6 percig, alacsony lángon. _MG_5215
  3. Legvégül mehet bele a felkarikázott olíva bogyó. Főzd további 5 percig, és már kész is a szósz. _MG_5232
  4. A tésztát öntsd forró, sós vízbe még mielőtt nekilátnál a szósz elkészítésének és főzd 10-11 percig “al dente”-re. Ha elkészült, szűrd le és keverd össze a szósszal vagy ne. 🙂 _MG_5243Ne felejtsétek, hogy a Yama termékeket megvásárolhatjátok az Auchan áruházakban, több bioboltban is az ország területén és Bijó webshopban is.

Remélem, ízleni fog ez a recept és szeretni fogjátok! 🙂

Szeretettel,

Fatima

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s