Narancsos, fahéjas csiga

Fotók: Zergi Borbála

Sziasztok Kedves Olvasók,

A mai recept már karácsonyba hajló, kicsit narancsos, nagyon fahéjas, puha kelttésztába tekert csoda. 🙂 Ugyanazt a kelttészta receptet használtam az elkészítéséhez, mint a szilvás batyunál. A tésztához itt találjátok a recept leírást. Kattints!

A különbség csupán a töltelékben és a tésztával való játékban rejlik, hiszen ezúttal csigácskákat gyártunk, s ügyelni kell arra, hogy szorosan tekerjük, nehogy kifollyon belőle a töltelék. Ennek megakadályozásában az is sokat segít ha muffin kapszlikban sütjük meg (ami egyébként edénykímélőbb is), s ezáltal könnyen magunkkal vihetjük, amerre éppen visz az utunk, nehogy harapnivaló nélkül maradjunk. 🙂

Hozzávalók a töltelékhez

-3 tk. őrölt fahéj

-200 g barna cukor

-1 narancs reszelt héja

-150 g szobahőmérsékletű vaj

-1 tojás (kenéshez)

1,5 dl tej (kenéshez)

_mg_8166

Elkészítés

  1. A megkelt tésztából óvatosan nyomkodd ki a levegőt, hogy könnyebb legyen nyújtani, s ne felejts lisztet szórni a nyújtódeszkára, hogy megakadályozd a tészta fához ragadását.
  2. Egy belisztezett nyújtófa segítségével nyújtsd ki téglalap alakúra a tésztát, mely maradjon fél ujjnyi vastag (ennél vékonyabbra ne nyújtsd, mert sokkal könnyebben fog szakadni). _mg_8179
  3. Kendd meg a kinyújtott tészta felületét a puha vajjal, majd reszeld rá a narancs héját (csak a narancssárga részt használd, a fehér része már keserű!). Ezután mehet rá a fahéjas cukor. _mg_8188_mg_8194
  4. Óvatosan kezdd el feltekerni a tésztát ügyelve arra, hogy szorosan kapcsolódjanak egymáshoz a rétegek.
  5. A feltekert, hosszú rudat most felezd el, majd a két felet vágd újra félbe, s ismételd addig a műveletet, míg számodra kívánatos méretű csigákat kapsz. Kb. 16 csigácska fog születni. _mg_8210
  6. A csigákat helyezd muffin kapszlikba, kend meg a tetejüket tojás és tej elegyével, majd süsd őket 180 Celsius fokon kb. 20-25 percig, vagy amíg aranybarnára nem sülnek. _mg_8213_mg_8214

Remélem tetszett ez a recept, s kipróbáljátok ti is! 🙂 Isteni illat fogja belengeni a konyhát, a csigák pedig mennyeien puhák és finomak, igazi ünnepekre hangolódás süti.

Ne feledjétek, hogy a Yama muffin kapszlikat már megvásárolhatjátok országszerte az Auchan áruházakban és hamarosan a Yama webshopban is.

Hamarosan jelentkezem újabb finomsággal!

Szeretettel,

Fatima

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s