Brokkoli krémleves, nem rémleves

Fotók: Zergi Borbála

Kedves Olvasók!

A mai bejegyzésben ismét egy finom levesrecepttel jelentkezem, melynek elkészítését videón is megnézhetitek Youtube-on a Yama Kitchen csatornán. 🙂

A brokkoli nem tartozik kimondottan a közkedvelt zöldségek közé-legalábbis a gyerekek körében biztosan nem. Zöld is, zöldség íze is van, nem igazán tud vetekedni a rántott pipihusival vagy nutellás palacsintával. Levesként elkészítve azonban könnyedén kreálhatunk belőle olyan ételt, melyet mind gyerkőc és felnőtt jókeddvel fogyaszt majd.

Én mindig is szerettem a brokkolit, mert Édesanyám rendkívül fantáziadús és ízletes formában tette az asztalra ezt a megosztó zöldséget. Felnőttként már szinte minden belőle készült fogást imádok (kivéve, mikor nyakon öntik besamel mártással…na attól a hátamon is feláll a szőr, nem tudom, miért), s ilyenkor ősszel kimondottan kívánom a kiadós, sűrű krémleveseket. Próbáljátok ki ti is, szerintem nagy eséllyel megszeretik azok is, akik egyébként nem rajonganak érte. 🙂

Hozzávalók:

-2 brokkoli rózsáira szedve

-kb. 1,5 l zöldség alaplé

-1 fej vöröshagyma

-2 tk. vaj

-1 ek. olívaolaj

-2 burgonya

-só

-bors

-1,5 dl főzőtejszín

A szendvicshez:

-cheddar sajt

-2 teljeskiőrlésű toast kenyér

-vaj és tejföl a kenéshez

_mg_9573_mg_9570

Elkészítés:

1. A vajon és olíva olajon pároljuk meg a hagymát.

_mg_9572

2. Ha üvegesre pirult, mehet bele a brokkoli és a megpucolt, felkockázott buronya is. Ezeket pirítsuk jól le, de vigyázzunk, nehogy leégjen. Vékony vonal választja el a karamellizálást a leégetéstől, úgyhogy nagy figyelemmel pirítsuk a zöldségeinket. 🙂

_mg_9578

3. Ha egy kicsit megbarnultak a zöldségek, mehet rá az alaplé. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Kóstoljuk meg, nehogy elsózzuk, hiszen az alaplé már önmagában sós! Vegyük lejjebb a hőfokot és főzzük puhára a zöldségeket.

_mg_9583

4. Ha a zöldségeink megpuhultak, turmixoljuk össze egy kézi botmixerrel.

_mg_9590

5. A hőről levéve öntsük hozzá a főzőtejszínt, keverjük jól össze és már tálalhatjuk is.

_mg_9609

6. A szendvicsekhez kenjünk meg 2 teljeskiőrlésű toast kenyeret vajjal és tejföllel (egyikkel az egyik oldalát, másikkal pedig a másikat). Reszeljünk bele cheddar sajtot és süssük meg melegszendvics sütőben! 🙂

Ha kíváncsi vagy hasonló receptekre, iratkozz fel a Yama Kitchen csatornára YouTube-on, kövess minket facebook-on és Instagram-on is! A Yama termékeket megvásárolhatod az Auchan áruházakban, több bio boltban országszerte és hamarosan a Yama webshopban is.

Szeretettel,

Fatima

_mg_9600

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s